Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek és aktualitások

Folyamatosan frissülő hírek, aktualitások, tanácsok és ötletek hobbi vagy akár profi kertészeknek is.
Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

A klímaváltozás következtében szegény gyümölcsfáink azt sem tudják, hol áll a fejük. A kertészek is gondban vannak a kiszámíthatatlan időjárás miatt, hiszen az utóbbi években nagyon hirtelen beköszöntő tavaszi meleg nem hagy elég időt a gyümölcsfák tavaszi metszésére. Kevés a kertész és sok a metszeni való gyümölcsfa, amit rügyfakadás előtt, rekordidő alatt meg kell metszeni, hogy utána még a lemosó permetezést is megfelelő időben és szakmai minőségben kapják a fák. Mi lehet a megoldás?

Szaktanácsadás kertészetünkben

Szaktanácsadás kertészetünkben

Ha kertészeti tanácsra van szükséged, keress minket bizalommal. Hívhatsz minket telefonon, kérdezhetsz e-mailben, de legjobban akkor jársz ha betérsz Érdliget-i kertészetünkbe. Szakértő kollégáink szívesen segítenek a kerttervezésben, növényválasztásban és növénygondozásban. Vásárlóinkat szívesen tájékoztatjuk, hogy az általuk megvásárolni kívánt növényeknek mik az igényeik, milyen tartási körülmények között lesznek igazán szépek és tartósak. Segítünk, hogy megtaláld a megfelelő növényt a megfelelő helyre, hiszen mi is azt szeretnénk, ha növényeink jó helyre kerülnének és hosszú, boldog életet élhetnének a kertedben.
Veteményest minden kertbe!

Veteményest minden kertbe!

Kertészként általában a január a pihenés, töltődés, tanulás és tervezgetés időszaka számomra. Számba veszem az előző évet, mit ültettem, mi működött, min érdemes változtatnom az új évben. Körbejárom a hófödte kertet és visszanézem az év közben készített fotóalbumot. Habár a rövid nappalhosszok és a borongós idő nem kedvez a hangulatomnak, de bizakodással tölt el, hogy közeleg a tavasz. Nem férek a bőrömbe, kertészkedni akarok! Úgyhogy előveszem a megmaradt vetőmagokat és listát írok, mi hiányzik a készletből, aztán otthonom kényelmes melegében irány a webáruház...
Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

A téli hónapok kedvenc szobanövényeként és a karácsonyi ünnepi virágként ismert mikulásvirág hosszú utat tett meg a történelem kanyargós útján, hogy ma a világ minden pontján jelen legyen az év végi ünnepekkor. De honnét is származik eredetileg és miért lett a karácsonyi díszünk?

Élő fenyő a lakásban

Élő fenyő a lakásban

Jó választás lehet hosszú távon élő fenyőfát választani karácsonyra. De van néhány dolog, amire érdemes ügyelnünk, hogy sikerélmény legyen számunkra és a növény számára is a karácsony. Mit csináljunk a konténeres vagy földlabdás fenyőnkkel, miután hazavittük a kertészetből?
A természetközeli biodiverz kert kialakítása

A természetközeli biodiverz kert kialakítása

Alábbi cikkünkben a rovar- és madárbarát kert kialakításában nyújtunk segítséget. Bemutatjuk melyek azok a növények - táplálékként, búvóhelyként, költőhelyként szolgáló fajok - amelyekkel elősegíthetjük, hogy kertünket madarak népesítsék be. Madárbarát kert kialakítása során nem csak a saját igényeinket vesszük figyelembe, hanem a kertben megtelepedő állatokéit is.
Odú kisokos

Odú kisokos

Madárbarát kert kialakítása során biztosítsunk táplálékot, búvóhelyet és költőhelyet tollas barátaink számára. Ebben a cikkünkben mindent megtudhatsz, amit az odúkról tudni érdemes. Segítséget nyújtunk, hogy sikeresen válassz mesterséges odút a kertedbe.

Halloween tökök vására kertészetünkben!

Halloween tökök vására kertészetünkben!

Készíts te is töklámpást! Gyere be hozzánk és válogass!

Madárbarát munkahely lettünk!

Madárbarát munkahely lettünk!

Nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéséhez, a madárbarát kert programhoz. 2023. augusztusától az Érdligeti Art&Garden Kertészet madárbarát munkahely.
Krizantém - kertbe és vázába

Krizantém - kertbe és vázába

A krizantémot sokan kedvelik őszi virágzása és virágainak tartóssága miatt. Ez az évelő, fásodó szárú, bokrosodó növény Kelet-Ázsiából származik, ma legtöbbször termesztett hibridjeivel találkozhatunk az üzletek polcain. Levelei karéjosak, mirigyeiknek köszönhetően jellegzetes illatúak. Virágzatának színe és formája sokféle lehet. Találkozhatunk kis és nagyfejű virágokkal, szimpla vagy dupla szirmúakkal, a fehértől egészen a sötét bordó színárnyalatúakig.

 

Ideális kerti növény, mert kevés gondoskodással is beéri, tápdús, fényes helyen fejlődik a legszebben. Közepesen vízigényes, de a virágzás ideje alatti öntözést meghálálja. 

Nem csak a kert, hanem a lakás dísze is lehet az őszi krizantém, számos fajtát termesztenek hosszú száron, vágott virágként történő felhasználásra. A krizantém vágott virágként is igen tartós, hűvösebb helyen, például az ablak előtt akár több hétig is díszíthet.