Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Tippek és aktualitások

Folyamatosan frissülő hírek, aktualitások, tanácsok és ötletek hobbi vagy akár profi kertészeknek is.
Az év évelője

Az év évelője

Olykor már unalmas és erőltetett benyomást kelt, hogy már mindennek van ünnepnapja, és minden évet kikiáltanak "valaminek az évének", számos példát tudnánk mondani erre az elsősorban marketing trükkre. Ezeknek a figyelemfelkeltő akcióknak olykor meglepő módon jó haszna is lehet. Én különösen értelmes és pozitív dolognak tartom pl. az év évelő növénye elismerést, melyet egy nagy múltú amerikai szakbizottság "ítél oda" szigorú kritériumok alapján egy-egy évelő növénynek vagy annak egy megbízható, már kipróbált fajtájának.
Automata öntöző rendszer

Automata öntöző rendszer

Segítünk megtalálni a legjobb megoldást kerted, növényeid öntözésére.

Öntözéstechnikai szakemberként tudom, hogy a kert öntözése nem egyszerű feladat. Időigényes és vízpazarló; ha nem megfelelően végezzük, akár a növényeinket is károsíthatja. Ezért javaslom mindenkinek egy profin megtervezett és kivitelezett automata öntöző rendszer használatát. Egy ilyen öntözőrendszer megkönnyíti a kert gondozását és biztosítja a növények optimális vízellátását a legkritikusabb nyári időszakban is.

Az egészséghez a kerteden át vezet az út

Az egészséghez a kerteden át vezet az út

Mindannyian hallottuk már, hogy aki kertészkedik vagy sok időt tölt kint a természetben, az sokkal tovább él, mint aki folyton rohan, stresszel és a négy fal között éli az életét. Egyáltalán nem véletlen, hogy a stressz és a szorongás ellen egyre több orvos írja fel betegének a természetjárást, könnyed testmozgást, meditációt vagy a kertészkedést. Kutatások bizonyítják, hogy a kertészkedés valóban egészségesebbé tesz. Ezzel az örömteli hobbival nem csak szépítjük környezetünket, de friss zöldségeket és gyümölcsöket is termelhetünk. Jelen cikkünkkel a friss kerttulajdonosok és kezdő hobbikertészek számára nyújtunk ötleteket és biztatást, hogy csak így tovább... :)

Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

A klímaváltozás következtében szegény gyümölcsfáink azt sem tudják, hol áll a fejük. A kertészek is gondban vannak a kiszámíthatatlan időjárás miatt, hiszen az utóbbi években nagyon hirtelen beköszöntő tavaszi meleg nem hagy elég időt a gyümölcsfák tavaszi metszésére. Kevés a kertész és sok a metszeni való gyümölcsfa, amit rügyfakadás előtt, rekordidő alatt meg kell metszeni, hogy utána még a lemosó permetezést is megfelelő időben és szakmai minőségben kapják a fák. Mi lehet a megoldás?

Szaktanácsadás kertészetünkben

Szaktanácsadás kertészetünkben

Többféle szaktanácsadási lehetőség közül választhatsz, ha kertészeti problémába ütköztél. Képzett és tapasztalt kollégáink nyújtanak szakszerű segítséget a növényválasztástól és -gondozástól kezdve, az öntözőrendszer telepítésen-fenntartáson keresztül, bármely felmerülő kertészeti nehézségre és kihívásra. Keress minket bizalommal, ha elakadtál a kerteddel kapcsolatban, mi mindenben segítünk! Érdemes kihasználni szaktanácsadási szolgálatásunkat!
Veteményest minden kertbe!

Veteményest minden kertbe!

Kertészként általában a január a pihenés, töltődés, tanulás és tervezgetés időszaka számomra. Számba veszem az előző évet, mit ültettem, mi működött, min érdemes változtatnom az új évben. Körbejárom a hófödte kertet és visszanézem az év közben készített fotóalbumot. Habár a rövid nappalhosszok és a borongós idő nem kedvez a hangulatomnak, de bizakodással tölt el, hogy közeleg a tavasz. Nem férek a bőrömbe, kertészkedni akarok! Úgyhogy előveszem a megmaradt vetőmagokat és listát írok, mi hiányzik a készletből, aztán otthonom kényelmes melegében irány a webáruház...
Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

A téli hónapok kedvenc szobanövényeként és a karácsonyi ünnepi virágként ismert mikulásvirág hosszú utat tett meg a történelem kanyargós útján, hogy ma a világ minden pontján jelen legyen az év végi ünnepekkor. De honnét is származik eredetileg és miért lett a karácsonyi díszünk?

Élő fenyő a lakásban

Élő fenyő a lakásban

Jó választás lehet hosszú távon élő fenyőfát választani karácsonyra. De van néhány dolog, amire érdemes ügyelnünk, hogy sikerélmény legyen számunkra és a növény számára is a karácsony. Mit csináljunk a konténeres vagy földlabdás fenyőnkkel, miután hazavittük a kertészetből?
A természetközeli biodiverz kert kialakítása

A természetközeli biodiverz kert kialakítása

Alábbi cikkünkben a rovar- és madárbarát kert kialakításában nyújtunk segítséget. Bemutatjuk melyek azok a növények - táplálékként, búvóhelyként, költőhelyként szolgáló fajok - amelyekkel elősegíthetjük, hogy kertünket madarak népesítsék be. Madárbarát kert kialakítása során nem csak a saját igényeinket vesszük figyelembe, hanem a kertben megtelepedő állatokéit is.
Odú kisokos

Odú kisokos

Madárbarát kert kialakítása során biztosítsunk táplálékot, búvóhelyet és költőhelyet tollas barátaink számára. Ebben a cikkünkben mindent megtudhatsz, amit az odúkról tudni érdemes. Segítséget nyújtunk, hogy sikeresen válassz mesterséges odút a kertedbe.