Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egynyári növények kertbe és balkonra

Egynyári növények kertbe és balkonra

A tavaszi és nyári időszakban nagyon könnyű dolgunk van, ha virágzó balkont vagy kertet szeretnénk. Ezer és ezer féle növényből válogathatunk kedvünkre, ha betérünk egy-egy árudába.

Mutatjuk, hogy mi mivel ültetjük be kertjeinket és erkélyeink balkonládáit, hogy egész nyáron varázslatos színpompa várjon minket odahaza.

Büdöske / Bársonyvirág

Ez a dúsan virágzó egynyári májustól az első fagyokig folyamatosan hozza a sárga valamely árnyalatában tündöklő virágait. Napos helyen fejlődik igazán jól, de félárnyékos helyen is megél. Csekély vízigényű, de rendszeres öntözés mellett kiegyenlített, hosszantartó virágzással örvendezteti meg az embert.

 

Celózia / Kakastaréj

A trópusokról származó, igen kedvelt egynyári növény. Valódi pompája forró nyarakon mutatkozik meg a leginkább. Tollseprűre emlékeztető virágait felálló hajrásai végén hozza májustól az első fagyokig. Bokrosodó habitusú növény, amely azonban nem nő túl magasra. Jól bírja a szárazságot, de a hosszan tartó, bőséges virágzásért érdemes rendszeresen öntözni.

 

Cseppecske virág

Ez a kedves növény májustól októberig hozza margarétához hasonló virágait. Virágainak színe a fehértől a sárgán át, egészen a liláig megtalálható. Leginkább napos helyen érzi jól Magát, ezért déli fekvésű ágyásokba vagy balkonokra is ültethetjük. Közepes vízigényű. Az elnyílt virágokat érdemes levágni, ezzel is további virágzásra serkentve a növényt.

 

Gazania / Záporvirág

A záporvirág üde színfoltja lehet kertünknek. Nagyméretű mutatós virágait csak napsütésben nyitja, borult időben csukva maradnak a szirmok. A sárga és a bordós-lila között többféle színből választhatunk. Jól bírja a szárazságot, de a nyári öntözést hosszantartó virágzással hálálja meg.

 

Petúnia

A petúnia egyike a legnépszerűbb balkonnövényeknek. Tölcsér alakú virágai egész nyáron át gazdagon nyílnak. Meleg és napfénykedvelő növény, de a hosszan tartó, bő virágzáshoz rendszeres öntözést igényel.

 

Szúnyogűző / Plectranthus

Leginkább mutatós fehér-tarka, citrus illatú levelei miatt ültetjük, melyek távol tartják a szúnyogokat. Napos, félárnyékos helyre ültessük. Hosszú, lehajló hajtásai miatt balkonládákba vagy függő virágtartóba különösen alkalmas.

Keresés