Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

2019. 07. 16. 11:07:51
Ültessünk avokádót! Az avokádó, amellett, hogy nagyon egészséges és finom táplálék, igen mutatós, egzotikus dísze lehet lakásunknak. Megmutatjuk, hogy nevelhetsz otthon, egyszerűen avokádót.
2019. 06. 27. 15:51:41
Egynyári növények kertbe és balkonra

A tavaszi és nyári időszakban nagyon könnyű dolgunk van, ha virágzó balkont vagy kertet szeretnénk. Ezer és ezer féle növényből válogathatunk kedvünkre, ha betérünk egy-egy árudába.

Mutatjuk, hogy mi mivel ültetjük be kertjeinket és erkélyeink balkonládáit, hogy egész nyáron varázslatos színpompa várjon minket odahaza.

2019. 06. 27. 17:13:35
Légtisztító növények

Először 1980-ban kezdtek el foglalkozni különböző növények felkutatásával, amelyek alkalmasak lehetnek a levegő megtisztítására. A NASA több szobanövényt is megvizsgált, a vizsgálatokat annak tükrében végezték, hogy a növények milyen mértékben képesek csökkenteni három vegyület légköri koncentrációját, egyáltalán képesek e erre?

2019. 06. 25. 00:00:00
Citrusfélék -  A kumquat

A kumquat, más néven törpemandarin egy alacsony termetű örökzöld bokor, fácska. Sötétzöld, fényes levelei megdörzsölve citrusillatot árasztanak. Apró, édes illatú, fehér virágait egyesével vagy kisebb fürtökben hozza. Terméseinek érdekessége, hogy húsa savanykás, míg héja édeskés ízű. Hámozás nélkül egyben, vagy feldolgozva is fogyaszthatók.
Napos fekvést igényel. Enyhén savas vagy semleges, jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége. Vízigénye közepes, télen kevesebb vizet igényel. Tápanyagigényes növény, március végétől október végéig hetente tápoldatozzuk. Világos, hűvös (10-15°C) helyen teleltessük.

2019. 06. 23. 00:00:00
Az orchideák királynője - Cikk a Vanda orchideáról

A Vanda orchideák eredeti hazája Délkelet-Ázsia trópusi övezete. 1937-es felfedezésük idején szinte elárasztották az esőerdőket, vadon élő állományuk azonban mára jelentősen megcsappant. A természetes állományok túlzott gyűjtése miatt védelem alá kerültek és napjainkban nemesítők végzik a növény szaporítását. A nálunk kapható fajták nemesítése is elsősorban Tajvanon és Thaiföldön történik.

Keresés