Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dionea muscipula / Vénusz légycsapója

1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 5!
A Vénusz légycsapója az egyik legismertebb húsevő növény, mely Észak-Amerika déli részén honos. A levelek csúcsi részén összecsukódásra képes, rovarfogó levélképlet található. Ha egy rovar többször megérinti a levelek belsejében található érzékelő sertéket, a levelek összezárulnak. Az ingerre a levél számtalan apró mirigyéből fehérjeoldó emésztőanyag termelődik. Az emésztés nagyobb zsákmány esetén 8-10 napig is eltarthat, majd a levél ismét szétnyílik, a rovarból visszamaradt, emészthetetlen részeket lefújja a szél, lemossa az eső, és a Vénusz légycsapója ismét fogadja látogatóit. Édes nektárt termelnek és csábítóan kellemes illatot terjesztenek, ezzel csalogatják magukhoz a rovarokat.
Kedveli a párás, nedves környezetet, földjét tartsuk nedvesen, lágy vízzel öntözzük. Fény és melegigényes növény. Laza, tőzeges talajt igényel.
A növény virágokat is hoz, ezek azonban tápanyagot vonnak el a növénytől, így érdemes minél hamarabb eltávolítani őket. A virágzást még az ideális körülmények között tartott növény is nagyon megsínyli, nálunk valószínűleg belepusztul. Virága nem olyan látványos, esetleg magjáért hagyhatjuk virágozni. Nagyon apró magokat hoz, melyeket vagy azonnal vessük el, vagy tegyük a hűtőbe.
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: 1.700 Ft

Leírás és Paraméterek

10 cm-es cserépben
kb 5-7 cm magas