Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Stephanotis floribunda / Ékes koszorúfutóka

7.990 Ft (6.291 Ft + ÁFA)

Futó növekedésű szobanövény, neve köralakba hajló hajtásaira utal. Eredeti élőhelye Madagaszkár, ahol örökzöld kúszócserjeként növekedik.

Kellemes látványú növény, levelei sötétzöldek, kerek formájúak határozott főérrel, jó hátteret adnak a fehér színű illatos virágoknak, melyek jellemzően júniustól-szeptemberig díszítik.

A koszorúfutóka fényigényes növény, a tűző napfényt azonban nem kedveli. Keressünk számára kellemesen meleg, világos és levegős helyet a lakásban. Nyáron a szobahőmérséklet (20 - 25fok), míg télen az alacsonyabb 12 - 14fok az ideális számára.

Az öntözésnél körültekintően kell eljárni, mert bár a koszorúfutóka vízigényes növény és rendszeres öntözést igényel, de a pangó vizet rosszul viseli.

Márciustól-augusztusig szobahőmérsékletű, lágy vízzel bőségesen öntözzük, ezt követően kicsit csökkentsük az öntözővíz mennyiségét. Októbertől-januárig kevésbé öntözzük, elég annyira, hogy nyirkos legyen a földje.

A megfelelő növekedést és virágzást, rendszeres tápoldatozással is segíthetjük, márciustól-augusztusig kéthetente tápoldatozzuk. Nyáron érdemes rendszeresen vízzel permetezni, párásítani.

Elérhetőség: Nem elérhető

Leírás és Paraméterek

12 cm-es műanyag konténerben.
A növény magassága kb. 40 cm.
A képek illusztrációk!